Gevrekmi, gevrek…. Lezzetlimi, lezzetli…
Bir o kadarda dayanıklı…
Evet, her Karamanlının damağının bir köşesinde tadı duran, ilkokulda zorla içirilen süt tozunun yanına, annelerimizin yaptığı, “Karaman Halkası” halamın deyimi ile “Anam Bubam Halkası” özgün lezzetlerden bir tanesidir.Karaman, unlu yiyeceklerde çok başarılı bölgelerimizdendir. Tahıl üretiminin fazla olması, bulgur ve undan yapılan yiyeceklerdeki çeşitliliği de birlikte getirmiş, bu yiyecekler gelenekler ve özgün mutfak kültürü ile günümüze kadar ulaşmıştır.İşte , Karaman Halkasıda o yiyeceklerden biridir.Uygun koruma sağlandığında üç ay boyunca aynı tazeliği ve tadını koruması en büyük özelliği olan bu halka, lezzet olarak da oldukça iddialıdır.
Kaynak: Rıza DURU