Karaman Halkası
Karaman Halkası

Karaman Halkası – “Anam Bubam Halkası”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Gevrekmi, gevrek…. Lezzetlimi, lezzetli…

Bir o kadarda dayanıklı…
Evet, her Karamanlının damağının bir köşesinde tadı duran, ilkokulda zorla içirilen süt tozunun yanına, annelerimizin yaptığı, “Karaman Halkası” halamın deyimi ile “Anam Bubam Halkası” özgün lezzetlerden bir tanesidir.Karaman, unlu yiyeceklerde çok başarılı bölgelerimizdendir. Tahıl üretiminin fazla olması, bulgur ve undan yapılan yiyeceklerdeki çeşitliliği de birlikte getirmiş, bu yiyecekler gelenekler ve özgün mutfak kültürü ile günümüze kadar ulaşmıştır.İşte , Karaman Halkasıda o yiyeceklerden biridir.Uygun koruma sağlandığında üç ay boyunca aynı tazeliği ve tadını koruması en büyük özelliği olan bu halka, lezzet olarak da oldukça iddialıdır.

Kaynak: Rıza DURU

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karaman Halkası – “Anam Bubam Halkası”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Erdem Silay - Karaman, Kişisel Blog ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!